x
The Men: New Moon

The Men
New Moon

The Men: New Moon

GAFFA

Album / Sacred Bones Record
Utgivning D. 2013.03.04
Recenserad av
Daniel Andersson

Brooklyn-bandet The Men har släppt fyra album på lika många år, och till en början var målsättningen att ställa till med en massa oväsen. En förändring inträffade dock med förra årets hyllade album Open Your Heart, där de aggressiva gitarrerna luckrades upp med mer mjuka tongångar – plötsligt fanns det plats för country, kraut och psykedelia. Denna linje har fullföljts med New Moon.

Bandets fjärde skiva är rotad i den nordamerikanska rockmyllan; den munspelsförsedda Bird Song kan liknas vid en fortsättning på samarbetet mellan Bob Dylan och The Band. Här finns även plats för Neil Young och alternativa lo-fi-giganter som Dinosaur Jr. Emellanåt kan det dock vara svårt att hitta gruppens egna identitet, men albumspåren Half Angel Half Light och I Saw Her Face står stadigt på egna ben.

På sina håll är New Moon countrymelankolisk för att i nästa ögonblick byta skepnad till en kaosartad oljudsfest – avslutande Supermoon ger de musikaliska sinnena en tuff match. Förutom explosiva singeln Electric, tillhör emellertid de bästa spåren den lågmälda och lugna rockkategorin. Bland dessa låtar hittas melodier som borde överleva trender och försvunnen hajp.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA