x
The Cave Singers: Naomi

The Cave Singers
Naomi

The Cave Singers: Naomi

GAFFA

Album / Jagjaguwar
Utgivning D. 2013.03.04
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Mörka grottor är inte precis det första man kommer att tänka på när Cave Singers musik strömmar fram som en prismas reflekterande sken. Det märks att dessa män vet hur tärande livet kan vara, men de vänder våndan ryggen och nästan dansar fram som över ljusa, daggdränkta ängar.

I ytans tidevarv är det skönt med dessa män som inte fokuserar på sitt utseende utan istället framstår som konstnärer till vackra musikaliska smycken. Till och med på scen ser de ut som ett gäng arbetare på jobbet. De har en avslappnad attityd och åstadkommer fint hantverk med känslor från verkligheten. "Allt ordnar sig" är budskapet som frambringas ur grottsångarnas djup och det är så skönt att höra.

Vardagsrealismen parar sig med existentiella frågor på ett förlösande sätt. Vid en konsert i Lund gick gitarren plötsligt sönder. De hade inte ens några extrasträngar med sig, så de sa bara "sorry, vi får sluta här", utan minsta panik. Halva publiken gick. Men det löste sig med att en kille i publiken sprang och hämtade sin privata gitarr och konserten kunde fortsätta ännu bättre än tidigare.

Livet går alltid vidare, på något sätt och Cave singers fjärde skiva är en god följeslagare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA