x
Honningbarna: Verden Er Enkel

Honningbarna
Verden Er Enkel

Honningbarna: Verden Er Enkel

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2013.03.05
Recenserad av
Jonas Appelqvist

De här norska ynglingarna har målat in sig i ett alldeles eget hörn. Ett hörn de behärskar till fullo, ett revir som stadigt genererat en större åhörarskara. Det är en desperat punkrock som Honningbarna sysslar med. En approach som hela tiden står på tårna längst fram på barrikaderna. Och man gör den med den äran.

Där kvintetten från Kristiansand tidigare låtit, i brist på bättre uttryck, lite valpiga på tidigare utgåvor – på senaste La Alarmane Gå från 2011 är uttrycket till viss del hellre än bra – är det ett mognare band som nu uppenbarar sig. Verden Er Enkel är inspelad av Pelle Gunnerfeldt och det hörs. Man har spetsat ljudbilden och låtit bandets kvaliteter ta plats. Framför allt är det en skiva som är fullmatad av bra låtar, fantastiska Dødtid är ett bra exempel på detta där bandet visar prov på tyngre tongångar.

Greppet som gjort Honningbarna till en snackis, att man trakterar en cello i tid och otid, har tonats ner på det här albumet. Och det är välkommet. Sångaren Edvard Valberg klarar att leda bandet galant, även utan stråkinstrument.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA