x
On An On: Give In

On An On
Give In

On An On: Give In

GAFFA

Album / City Slang
Utgivning D. 2013.03.04
Recenserad av
Tina Berglund

On An On är resterna av det forna indierockbandet Scattered Trees. Så sent som förra året klev Nate Eiesland, Alissa Ricci och Ryne Estwing in i studion tillsammans med producenten Dave Newfeld och snickrade ihop sitt första album på bara ett par veckor.

Give In är dramaturgiskt uppbyggd för att fånga in lyssnaren på första spåret Ghosts. Med hjälp av Nate Eiesland behagliga röst, som är uppbackad med tunga gitarrer och trummor som till en början tassar på tå.

Det här är ett album som känns närvarande, som lyssnare vävs du sakta in för att sedan slukas hel av den pompösa magi trion lyckas förmedla. Nates röst hänger sig kvar i periferin efter låtar som Every Song, där han tillåter den nå sin fulla potential. Under hela albumet varvar han med att istället ta ett steg tillbaka för att vandra bredvid dominerande trummor, intensiva gitarrer och Alissa Riccis övergripande synth.

On An On låter många gånger instrumenten tala för sig själva och budskapet förmedlas ofta i form av okomplicerade texter som låter sig absorberas i melodin. 45 minuter med On An On lämnar en eftersmak av förvirring, utmattning, tillfredställelse och ett begär efter mer. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA