x
Joe Bonamassa: An Acoustic Evening At The Vienna Opera House

Joe Bonamassa
An Acoustic Evening At The Vienna Opera House

Joe Bonamassa: An Acoustic Evening At The Vienna Opera House

GAFFA

DVD / Mascot
Utgivning D. 2013.03.25
Recenserad av
Erik Hellström

Omringad av gitarrer och gästmusiker fyller han blues-älskande fans hjärtan och erbjuder en rofylld kväll med musikaliska överraskningar. Hans handplockade gäster drar fram numera sällsynta instrument, bland annat spelar svenska Mats Wester på en nyckelharpa och slagmannen Lenny Castro plockar upp en tvättbräda för att förgylla en kväll utan dess like. 

Upplevelsen som gör sig bäst i bakgrunden till en lugn hemmaafton tillsammans med en flaska rött bjuder dock de mest insatta på en exotisk resa. Den unika spellokalen känns som Bonamassas hem och hans röst fyller lokalens alla hörn vilket trollbinder varenda del av kroppen och fryser fast blicken i hans tonade solglasögon. 

Dubbel-DVD:n som även släpps i Blu-Ray och CD-format är ett alternativ till ett långt, intimt och känsloladdat förspel. Och med andra diskens innehåll som bjuder tittaren på en inblick i skapandet av denna upplevelse får man ytterligare kärlek för musiken och musikerna. Sann glädje som förmedlas i ett unikt blues-koncept, Joe Bonamassa visar varför han idag är bäst i sin genre. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA