x
Bleached: Ride Your Heart

Bleached
Ride Your Heart

Bleached: Ride Your Heart

GAFFA

Album / Dead Oceans
Utgivning D. 2013.03.27
Recenserad av
Daniel Andersson

Bleached består av Los Angeles-bördiga Jessica och Jennifer Clavin. Hittills har de släppt fyra partyglada punkpopsinglar som smeker medhårs. Starkast av dessa är Next Stop, där gitarrer och driv hämtats från underskattade Shop Assistants. Musiken beskrivs bäst som en blandning mellan dagens alternativa punkpop och 80-talets melodiösa indiepop. Båda genrerna har förgreningar i det sena 70-talets punkvåg.

Att spela bekymmersfri musik med en känsla av punk eller powerpop kräver starka melodier. Utan denna ingrediens är chansen till överlevnad lika med noll. Kombinationen snygga gitarrslingor och sval attityd räcker inte i långa loppet – det kommer alltid ett nytt band som vill ta över din nyvunna position.

Vissa av låtarna på Bleached debutalbum Ride Your Heart är popmusik i sitt esse. Titellåten är svårt medryckande, detsamma gäller suveräna Dead Boy. Man förundras över denna traditions förmåga att producera bra band – allt har gjorts ett otal gånger. Men bra melodier övervinner det mesta. Får se om de överlever nästa band som följer denna tre ackords-tradition.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA