x
Dave Grohl: Sound City

Dave Grohl
Sound City

Dave Grohl: Sound City

GAFFA

Film / Sony/Roswell
Utgivning D. 2013.03.31
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Rockvärldens Most Valuable Player, han som alltid kallas för The Nicest Guy In Rock, den där gamla trummisen som sedan blev gitarrist som i mångt och mycket beter sig som, och förmodligen är, rockmusikens allt-i-allo: han har varit i farten igen.

Det är enkelt att försvinna in i det nostalgiska värdet av det hela, när filmen fokuserar på musiker som knappast är några dussinnamn eller one-hit-wonders, som Dave Grohl har lockats av och länge älskat. Hans egna musik i all ära, liksom den musik de närmast aktuella deltagande i filmen själva skapar och släpper på tiotalet, så är det inte överdrivet nya idéer Foo Fighters eller Queens Of The Stone Age eller Tom Petty och så vidare jobbar med, hur imponerande deras nya och kommande album än är. Den enda i Sound City som faktiskt försöker se var ramarna sitter inom rockvärlden idag är Trent Reznor, och till viss mån men på ett annat sätt, Neil Young. 

Även om filmen är underhållande och definitivt värd att se är den därför en hyllning som siktar rätt men träffar fel. Å andra sidan var den säkerligen aldrig ämnad för att pålysa nyskapande; det är en värdig och hjärtlig eloge till en av musikhistoriens viktigaste musikstudior, varken mer eller mindre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA