x
Lindstrøm : Pustervik, Göteborg

Lindstrøm , Pustervik, Göteborg

Lindstrøm : Pustervik, Göteborg

Recenserad av Anders Fridh | GAFFA

Hans-Peter Lindstrøms Smalhans – med traditionell norsk husmanskost som tema – var höstens kanske bästa dansalbum. En inbjudande lättillgänglig samling diskolåtar som fortfarande växer, fyra månader efter releasen.

Setet på Pustervik i Göteborg vävs runt succéskivan som innebar ett svenskt genombrott för norrmannen. Vōs-sākō-rv leder an. Lindstrøm har en förmåga att skruva till sina diskoteman ständigt längs vägen, att forma om dem och därigenom skapa en varierad helhet.  Ett aptitligt smörgåsbord som består av såväl halvhårda klubbhits som tillbakalutat nonchalanta Lovesick.

Lindstrøm är ensam på scenen bakom sin laptop och sina samplingar, något som gör underhållningen lite fattig. När Baby Can't Stop dunkar igång saknar man Christabelle på livesång däruppe. I alla fall till en början. För snart utvecklas låten till rena groovefesten i en grym remix. Publiken går igång på allvar här, för första gången. Innan dess har kombinationen högljutt sorl och lågt ljud gjort att feststämningen inte riktigt infunnit sig. Men till den stegrande avslutningen har norrmannen åskådarna i sin hand. Finalen andas eskapism. Lanzarote skapar fåfänga drömmar om en sommar som aldrig säger nej, trots nysnön på Järntorget.

Lindstrøm är inte de stora gesternas man. Det behövs inte när man serverar en så pass delikat och omväxlande anrättning. Norsk husmansdisko har nog aldrig smakat bättre.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA