x
Olle Ljungström: Släng In En Clown

Olle Ljungström
Släng In En Clown

Olle Ljungström: Släng In En Clown

GAFFA

Album / Metronome
Utgivning D. 2013.03.27
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Alla är vi unika, men Olle Ljungström är egensinnigt unik på ett alldeles speciellt sätt. Musiken är egentligen ganska enkel och anspråkslös, nu med små country- och deltablues-tendenser här och där, men texterna och den lätt svajiga rösten får oss alla att haja till, fundera och samtidigt bara låta saker vara som de är. Det vänds och vrids på orden, som hamnar i sammanhang där inte en människa hade kunnat ana att de skulle kunna passa in. Surrealistiskt och samtidigt så naivt, på ett obegränsat och positivt fantiserande sätt.

Hur "Bebop a Lula" och Bibbi Andersson plötsligt kan dyka upp är inte helt lätt att koppla, men Olle verkar skriva som tankarna kommer och referenser till allt från filmer till vardagliga ting finner sin plats i helheten. Att förstå texterna fullt ut är nog inte avsikten, istället öppnar de upp för nya kreativa sätt att tänka, vilket känns befriande. Ingen förstår ju ens livet självt fullt ut.

Imponerande hur denne man lyckas hålla ihop sin kropp och själ. På något sätt pusslas han alltid ihop, likt en färgstark legofigur med ett levande hjärnkontor. Vem vill inte lätta upp sin tankeverksamhet med att slänga in en clown ibland?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA