x
Erik de Vahl: Riches Of The Poor

Erik de Vahl
Riches Of The Poor

Erik de Vahl: Riches Of The Poor

GAFFA

Download /
Utgivning D. 2013.03.20
Recenserad av
Mathias Jensen

Lo-fi-popen är aldrig bättre än sin svenska landsbygd. Den blir varken större eller starkare än när den grävs upp ur landsortslera och formas tidigt. Erik de Vahl växte upp i Kramfors i Norrland. Vid tio års ålder köpte familjen upp ett ångkraftverk som för tillfället var nedlagt, och därefter tog det fart. Kraftverket blev snabbt till ett galleri. Erik flyttade till Göteborg och blev, vid sidan om sin brevbärarkarriär, också en skicklig musiker under DIY-taket. Vid 30 års ålder har han nu gjort sin finaste musik. 

Det är viktigt att därför meddela att ingen konst skapas ur ett vakuum, och ingen konst bör heller ställas i kontrast till ett tomt ingenting. Riches Of The Poor låter lika drömskt som det första uppvaknandet innan man somnar om igen. Det känns som att sakta sugas upp ur en sjö och få en chans till. Och det är bra för att man lever när man lyssnar, och för att man vaknar ur vad man trodde var en drömpop-koma.

Ingen genre har förmågan att kännas lika förlamande tråkig när den är dålig, och ingen genre känns lika hypnotiskt oslagbar när den är bra. Det här svänger åt det sistnämnda för att det är lo-fi som låter som snö som precis tinar upp och växlar om till en förlamande vår. Det väldigt bra för att jag vaggas in i ett annat tillstånd än mitt eget. Erik sjunger dessutom bättre än någonsin. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA