x
The Pigeon Detectives: We Met At Sea

The Pigeon Detectives
We Met At Sea

The Pigeon Detectives: We Met At Sea

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Utgivning D. 2013.04.29
Recenserad av
Anton Högsander

Bandet, som uppstod i Leeds, kom med sitt hyllade debutalbum Wait For Me 2007 och saker är sig lika sedan dess. De spelar fortfarande indierock och visar fortfarande att de föredrar fartfyllda låtar som ofta exploderar i ett hårt bankande från de energiska bandmedlemmarna.

Guldspåret, Light Me Up, som består av rena popmelodier, får en skjuts framåt av det ljusa och drivande gitarriffet. I Unforgettable visar sångaren Matt Bowman varför så många är förälskade i den brittiska indie- och popscenen. Med sin nästan riviga röst får han låten att hela tiden kliva upp ett trappsteg tills den slår i taket de sista 15 sekunderna med ett stökigt gitarrlir. Även första spåret, Animal, är värd att nämna. Med den snärtiga refrängen, som på något sätt spränger sig in, får låten en att vilja trycka på repeat om och om igen.

Ja, det här är en skiva som andas förfest och just därför kan We Met At Sea uppfattas som lite väl rak och rapp. Det finns ingen överraskning som bryter av det pumpande soundet. Men det är svårt att inte ryckas med och om indie- och pophjärtat slår hårt bakom revbenen är det här en skiva som säkert får dig att dansa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA