x
Peace: In Love

Peace
In Love

Peace: In Love

GAFFA

Album / Sony
Utgivning D. 2013.03.27
Recenserad av
Hans Larson

Att botanisera bland alla manliga, nyligen avknoppade, brittiska indieband är så lurigt att det nästan kräver en högskoleexamen. I Storbritannien i allmänhet, och i England i synnerhet, finns många småhajpade dagsländor, den ena mer kortlivad än den andra. Men Peace, med sitt föga originella bandnamn, har genom ett tilltaget gott rykte i de engelska medierna lyckats få betryggande många ögon på sig för att inte gå obemärkt förbi.

Parallellen till Foals och deras småvilda gitarrer är lätt att dra. Men Peace liknar så mycket annat, också. Samma drömmande melodier som deras amerikanska kollegor i Smith Westerns, samma juvenila profil som en hel drös band på 90-talet och bitvis samma smutsiga ljudbild som storheterna under grunge-vågen.

En spretig debut, således. Och egentligen inte speciellt originell, för Peace har snyltat sitt uttryck från alla möjliga håll. Men hos denna Birmingham-kvartett finns så mycket kreativitet att de kanske ändå har kapacitet att fylla den kostym som många tror att de kan bära. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA