x
British Sea Power: Machineries Of Joy

British Sea Power
Machineries Of Joy

British Sea Power: Machineries Of Joy

GAFFA

Album / Rough Trade
Utgivning D. 2013.04.03
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

För att marknadsföra sin nya skiva uppbådade British Sea Power ett evenemang där folk exempelvis kunde åka båt, och lira vad bandet valde att kalla kommunist-pingis. Detta borde, helt på egen hand, ses som en bärande anledning till att lyssna på Brighton-orkesterns sjätte fullängdare.

Och symptomatiskt för hela Machineries Of Joy, inspelat uppe i bergen i norra Wales, är precis det faktum att British Sea Power – Yan, Noble, Hamilton, Woody – ligger bakom det.

I vanlig ordning leds vi nämligen (hövligt!) in i en anglofil sammansmältning av pop, post-punk och gitarrdriven rock, i skarven mellan kommers och avant-garde. I vanlig ordning viras den intagande ljudbilden in i underfundiga, uppviglande, ofta politiskt bultande texter. I vanlig ordning låter det sällan dåligt, ofta fint, aldrig verkligt mästerligt.

British Sea Power är lite som spaghetti med köttfärssås. De smakar alltid jävligt bra, är både pålitliga, anspråkslösa och vurmar för arbetarklassen. Men det är heller ingen måltid du med prästen bredvid, och döden runt hörnet, berättar om för dina krulliga barnbarn när den sista vilan stundar. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA