x
Miss Li: Wolves

Miss Li
Wolves

Miss Li: Wolves

GAFFA

Album / National
Utgivning D. 2013.04.10
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Under Miss Lis första verksamma år höll hon en minst sagt rask utgivningstakt. Tre album dukades fram på elva månader och innehållet genomsyrades av ohejdbar energi, sprudlande glädje och flera våghalsiga idéer. På ena sidan stod Miss Li − orädd och opryd, på den andra sidan stod lyssnarna − överrumplade, förtjusta.

Dancing The Whole Way Home förlorade Miss Li en del av nu-kör-vi-attityden. Efter två år presenterade artisten en mörkare sida på den stundtals mästerliga Beats & Bruises.

Delar av den svenska journalistkåren klagade högljutt på låten Golden Retriever från fjolårets Tangerine Dream; det var trams, ett lågvattenmärke. Men det är just såna beskymmerslösa utspel som är Miss Lis stora charm. Hon får det att låta som om hon gör dem i en handvändning.

I en teveserie där svenska artister ryggdunkar varandra och tolkar varandras låtar, framstod Linda Carlsson som tämligen lågmäld. Musikaliskt serverade hon några snygga versioner (inte minst No One Sleeps When I'm Awake), men sin person höll hon för sig själv. Skulle album nummer sju bli en ny mörk och spännande historia? Nej, Wolves bjuder inte på särskilt mycket även om öppningen med Spaceship och Sugar Coma är ruskigt stark. Den som blir besviken på Wolves kan dock trösta sig med att en ny Miss Li-skiva ofta dyker upp inom ett drygt år.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA