x
The Veils: Time Stays, We Go

The Veils
Time Stays, We Go

The Veils: Time Stays, We Go

GAFFA

Album / Pitch Beast Records
Utgivning D. 2013.04.26
Recenserad av
Hans Larson

Brittiska The Veils, en gång av NME utsedda till världens kanske mest underskattade band, släpper sitt fjärde album. Gruppmedlemmar har kommit och gått, men The Veils drivande kraft, den med Nick Cave jämförde Finn Andrews, finns kvar. Navet i bandet utgörs av Andrews dramatiskt pådrivande röst och förmåga att på bästa Elbow-manér ständigt våga ge musiken nya riktningar.

Trots att den finstämda Another Night On Earth låter som en smygpastisch av Grizzly Bears Two Weeks är Time Stays, We Go en tämligen fulländad skiva. The Veils har lyckats skapa ett varierat, dynamiskt album där stökiga rocklåtar på vänskapligt manér samsas med hurtiga popsånger och välorkestrerade sentimentala kompositioner. Det finns gott om brytpunkter, men de är hela tiden klädsamt inbakade i snygga övergångar.

Mixade av den legendariske producenten Bill Price (som bland annat har arbetat med Clash och Guns N' Roses) skapar The Veils en liten musikalisk resa som visserligen saknar någon riktig kulmen, men som också håller en påtagligt hög nivå genom alla 40 minuter.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA