x
The Crystal Caravan: With Them You Walk Alone

The Crystal Caravan
With Them You Walk Alone

The Crystal Caravan: With Them You Walk Alone

GAFFA

Album / Transubstans
Utgivning D. 2013.04.03
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Huruvida musik bör vara kalkylerad eller enbart bygga på ren och skär impuls, låter jag vara osagt i fallet med With Them You Walk Alone. Fyra år efter den självbetitlade och Dennis Lyxzén-producerade debuten må The Crystal Caravan ha reducerats till en septett; vad de har förlorat i en sjunde medlem har bandet istället vunnit med en hårdare och mer riffbaserad ljudbild. 

Tredje fullängdaren är även ett resultat av ett gäng musiker som tagit sig tid. Till skillnad från föregångarna har bandet varken varit lika spontana eller velat ta nämnvärt med hjälp utifrån. Detta har i sin tur lett fram till väl uttänkta låtar som visar på att spontanitet inte alltid behöver vara den bästa vägen att gå. Med god marginal har materialet vuxit sig kraftigt över hela skivan. Tydligast blir det på återhållsamma Against The Rising Tides och Drifting som visar på ett inre lugn hos bandet och att rocken inte alltid behöver vara så svängig. 

Även om jag personligen hade sett mer av drivet som på inledningsspåret Hour Of The Wolf finns det tillräckligt med experimentlusta för att stilla mina begär.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA