x
Him: Tears On Tape

Him
Tears On Tape

Him: Tears On Tape

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2013.04.26
Recenserad av
Erik Hellström

Finska Him fortsätter i samma stil på Tears On Tape som på föregångarna. Med sin kärleks-metal har de tagit sig an en kommersiell succé, som ständigt är ifrågasatt. Det är  med enformiga spår de fyller sitt enformiga alster med endast ett fåtal uppsving. Att lyssna på skivan från början tills slut är ungefär som att kolla på en utdragen dokumentärfilm om pappersbåtar. Emellertid lyfter riffen från yxmännen plattan men detta från bottenskrap till låtar.

Him tycks fortfarande leva på sina hitlåtar från tidiga 2000-talet och står i samma stund fast i det förflutna utan några tecken på att ta sig därifrån. De har adderat lite oljud och samtidigt hållit hårt i synthen och de kärleks-influerade pop-refrängerna som idag känns lika utnötta som en strumpa utan häl. 

Tears On Tape kan dock utmana på marknaden, men i en helt annan genre. Stundtals känns låtar som tagna från Schlagerfestivalen, och det kanske är där Ville Valos texter skulle göra ordentlig succé. För till rockmarknaden har Him inte mycket kvar att erbjuda.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA