x
Isobel & November: Isobel & November

Isobel & November
Isobel & November

Isobel & November: Isobel & November

GAFFA

Album / Dither Music
Utgivning D. 2013.04.11
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Nya albumet från vårt svenska goth-rockband Isobel & November inleds med magiskt kraftfulla trumslag. Det är som shamaners ritualmusik med kusligt monotona upprepningar blandats upp med bandmedlemmarnas egna inre demoner. Utlevelsen är brutalare och mer dramatisk än tidigare. Meditationen har fått förhårdnader och blandar in element från industrisynth, som också den blir levande. Tonerna stegras och stegras tills de utmynnar i desperata ångestvrål.

Samtidigt är det lätt att tänka på såväl Woven hand som David Bowies härligt kusliga spår. Likt David Eugene Edwards låtar känner man kampen mot onda makter närma sig, som ett intensivt åskväder. Musiken är kreativ och samtidigt skrämmande personlig, nästan som att tvingas in i sångarens hjärna och vistas där utan en tydlig väg ut. Edvard Munchs tavla Skriet hade nog låtit så här om den vore musik.

Stundtals anas dock en tryggare stämning, som en vila i mörkret, och kaoset skingras för några sekunder. Det är psykiskt påfrestande att lyssna till denna mentala demonslakt, men man vill, med en skräckblandad förtjusning, ändå höra mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA