x
Magnus Öström: Searching For Jupiter

Magnus Öström
Searching For Jupiter

Magnus Öström: Searching For Jupiter

GAFFA

Album / ACT Music
Utgivning D. 2013.04.10
Recenserad av
Björn Schagerström

Magnus Öströms solodebut Thread Of Life var en väldigt vacker  och drabbande historia som bar på sorgespår tydligt präglade av den forne bandkamraten Esbjörn Svenssons tragiska, alltför tidiga bortgång. Från det klart melankoliska men samtidigt särpräglat ljusa melodispråket till låttitlar som Weight Of Death och The Haunted Thoughts And The Endless Fall.

När Öström och hans band nu följer upp har stämningen lättats upp lite och tempot höjts. Pianisten Gustaf Karlöf, känd från elektropoppiga Niki & The Dove, har lämnat kvartetten för att ersättas av Daniel Karlsson. Precis som på föregångaren sjunger Andreas Hourdakis gitarr starka klanger och ingår ofta nära symbios med pianot över Magnus Öströms innovativa och omisskännliga beats.

Musiken innehåller mycket atmosfär men har på samma gång ett tätt och fokuserat driv. Även om Searching For Jupiter inte skakar om på samma sätt som Thread Of Life gör varje gång den strömmar i högtalarna är känslan inombords närmast att beskriva som tacksamhet över att musikprojektet fick en sådan här varm fortsättning.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA