x
Zomes: Time Was

Zomes
Time Was

Zomes: Time Was

GAFFA

Album / Thrill Jockey
Utgivning D. 2013.04.19
Recenserad av
Tina Berglund

Zomes är numera en duo som består av Asa Osborne och svenska Hanna Olivegren. De träffades första gången under Perspectives Festival i Västerås förra året och insåg snabbt att deras musikaliska visioner gick hand i hand. 

Time Was är Zomes tredje fullängdare som fokuserar på att tiden rinner både iväg och förbi. "Tiden silar vit som sanden mellan fingrar och små tår" sjunger Hanna Olivegren i låten Time Was och budskapet går inte att ta miste på. Kärnan är djupt invirad i mastiga ackord frambringade av Osbornes keyboard tillsammans med Hannas fängslande stämma. 

Av lyssnaren krävs ett öppet sinne, viljan och framför allt tiden att låta sig konsumeras av den tunga musiken. Zomes räcker ut handen halvvägs och väntar på att åhöraren ska sträcka fram sin.

Just på grund av att albumet är något svårsmält och det faktum att den gör sig bäst i en lugn och stillsam miljö begränsas tyvärr själva upplevelsen. Likt sina föregångare bygger Time Was på repetitioner och Asa Osbornes fingertoppskänsla, men även Hanna vars insats förstärker helhetsintrycket. Därför hade det inte skadat med några fler överraskningar som gått i Silentiums fotspår. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA