x
Maia Hirasawa: What I Saw

Maia Hirasawa
What I Saw

Maia Hirasawa: What I Saw

GAFFA

Album / Razzia Records
Utgivning D. 2013.04.24
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Det har hänt mycket i Maia Hirasawas liv sedan hon släppte GBGVSSTOCKHOLM. Hon har hunnit flytta till och från Japan där hon också släppt två album, turnerat och haft en stor hit. Och hennes liv har varit omvälvande på två framträdande sätt. Hon har blivit förälder till två barn och upplevt en enorm jordbävning med Fukushima som katastrofal följd. Det senare har präglat låtskrivandet till stor del.

Maia Hirasawa började arbeta på nytt material för att bearbeta det hon varit med om. Och det är med ett klart godkänt resultat. Med hjälp av Lykke Lis producent Lasse Mårtén har hon skapat ett album som låter lätt och luftigt. Det är en fin krock mellan det radiovänliga anslaget i musiken och de lite allvarligare texterna.

Men där Lykke Li har ett sugande mörker bär Maia Hirasawa istället på ljusa toner. Kanske hade albumet mått bra av ett eller två drag till med den svarta penseln i musiken för att ge det lite mer tyngd. Men det är också den relativa avsaknaden av det som gör spår som Please och Give Me så lättsmält härliga. Hon är helt klart något på spåren men når inte hela vägen in i hjärtat. Den här gången.  

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA