x
Britta Persson: If I Was A Band My Name Would Be Forevers

Britta Persson
If I Was A Band My Name Would Be Forevers

Britta Persson: If I Was A Band My Name Would Be Forevers

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2013.04.17
Recenserad av
Jonas Appelqvist

Det har alltid svävat en egensinnig aura över Britta Perssons utgåvor. Ett låtskrivande som inte går efter givna och vedertagna recept. Det är i mångt och mycket en av de många anledningarna till varför hon tillhör gräddan av svenska kontemporära artister, hon går efter egna deviser och hon gör det med den äran.

If I Was A band My Name Would Be Forevers är ytterligare ett lysande exempel på Perssons ljudvärld. För på denna skiva har man, tillsammans med Markus Jägerstedt (Robyn, Markus Krunegård) och ständiga vapendragaren Per Nordmark, experimenterat mer än på föregångarna och verkligen lyft fram låtarna till hur de verkligen ska låta. Och det låter bra. Mycket bra.

Britta Perssons låtar har genom hela hennes karriär alltid tenderat att leva egna liv. Så också på detta album. Det är berättelser som tar plats och melodierna som används för att förstärka dem är på det stora hela hisnande. Det är, som sagt, egensinnig pop som känns livsviktig. Det är en stor skiva det här, nästintill fullkomlig.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA