x
Dokumentär: Mission To Lars

Dokumentär
Mission To Lars

Dokumentär: Mission To Lars

GAFFA

DVD / Koch Media Nordic
Utgivning D. 2013.04.24
Recenserad av
Anders Fridh

Engelske Tom har svår autism och behöver väl invanda rutiner för att klara vardagen. Trots det tar hans syskon Will och Kate med honom på en lång resa över Atlanten i jakt på Lars Ulrich, Metallicas trummis och Toms största hjälte. Frasen "wanna meet Lars" hörs sådär 100 gånger i filmen.

USA-trippen känns lite som en snabb fix för att döva syskonens dåliga samvete. De har försummat sin bror alldeles för länge. Det blir tydligt längs vägen att de inte är vana att hantera Tom på egen hand, vilket nästan leder till ett sammanbrott i den dassiga husbilen.

Mission To Lars är överhuvudtaget en ganska grå och hålögd film, med trötta intervjuer och mycket väntan i opersonliga och själlösa backstageområden. Den tråkiga monotonin ger en tänkvärd inblick i rockkarusellens mindre glamourösa vardag. Tom verkar trivas i den enformiga miljön. Det är värmande att se honom växa och komma ut ur sitt skal. Man kan ju hoppas att Lars Ulrich är lika fin mot alla andra som vill träffa honom, och som inte har en videokamera i släptåg.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA