x
She & Him: Volume 3

She & Him
Volume 3

She & Him: Volume 3

GAFFA

Album / Double Six
Utgivning D. 2013.05.12
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Det kan bero på att jag är kär just nu. Att mina känslor förefaller vara lika gira i sina svängar som en långfärdsbuss fylld med apor, vilken en blind man försöker manövrera i 250, efter att han har hävt i sig två flaskor Explorer.

Men första spåret på She & Hims tredje fullängdare, I Got Your Number Son, är en av årets absolut bästa låtar. Detta måste poängteras, understrykas, skrikas ut vid Saltholmen klockan fem en rusig morgon.

Annars fortsätter Zoey "quirky" Deschanel och hennes lakoniske övervakare herr Ward att måla upp sentimentalt vackra scenarion, där bitterljuv 60-talspop dansar varsamt med sweet soul. I ett universum vari obesvarad, besvarad, och bedarrad kärlek är de enda naturlagarna.

Givetvis är det ofta problematiskt att, likt She & Him, stå på ett fundament så tydligt fjättrat vid en viss tidsperiod. Men när Ward i produktion är lika fingertoppskänslig som Professor Balthazar, och Deschanel fortsätter att förfina melodier och sjunga makalöst, då återstår det bara att resignera.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA