x
Tracer: El Pistolero

Tracer
El Pistolero

Tracer: El Pistolero

GAFFA

Album / Mascot Records
Utgivning D. 2013.04.30
Recenserad av
Erik Hellström

Australien har tidigare visat prov på rockgenier som har blivit några av världens största i sina genrer, men tyvärr går de att räkna på fingrarna. På senaste tiden har inte heller många nya tillkommit och hoppet ligger delvis på variationsbyggande powertrion Tracer. Men trots den lilla hajp som uppstått kring bandet övertygar de inte hela vägen fram till mållinjen, något som inte ens storproducenten Kevin Shirley tycks kunna säkerställa. 

Retro-influenserna flödar på El Pistolero och väcker stundtals ett leende. Tillsammans med de sköna yx-riffen som får huvudet att gunga fram och tillbaka ser det emellanåt ljust ut. Men ibland är skivan allt annat är mångsidig och påminner även delvis om ett tidigt Audioslave. De höga och ljusa tonerna blir i vissa tillfällen ett för svårsmält preparat. 

Tracers El Pistolero visar dock i många lägen upp potential och har ett skottsäkert koncept. Stegvis lockar de en djupare och djupare in i ljudbilden och placerar en slutligen på tå i dörrgläntan i väntan på mer. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA