x
Valerie June: Pushin' Against A Stone

Valerie June
Pushin' Against A Stone

Valerie June: Pushin' Against A Stone

GAFFA

Album / Sunday Best Recordings
Utgivning D. 2013.04.30
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Som det äldsta barnet av fem i en kristen familj, i en småstad i närheten av Jackson, Tennessee, tog det som mest kanske sju-åtta år innan Valerie June blev förälskad för allra första gången. I kyrkan fick hon lära känna gospel-musiken, med sin pappa fick hon lyssna på R&B och soul, vilket senare ledde till att hon hjälpte pappa artistpromotorn med att affischera hemstaden för konserter med Prince och Bobby Womack.

Sedan dess har Valerie June, med sitt tydliga och prominent skarpa sydstadsyl, samlat på sig erfarenhet och musikaliska intryck från folk och blues, country och roots music, samtidigt som hon byggt på sin musikaliska palett med lapsteel, banjo och ukulele.

På sitt fjärde album är därför Jackson-dottern med Memphis som musikaliskt hem mer fokuserade än tidigare, med elva låtar som med ett mer direkt poparrangemang skulle vara en topplistedominant. Istället, som tur är kanske ska tilläggas, är Pushin' Against A Stone ett album starkt rotad i den amerikanska södern, ledd exemplariskt av en mycket begåvad musiker och sångerska.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA