x
Rilo Kiley: Rkives

Rilo Kiley
Rkives

Rilo Kiley: Rkives

GAFFA

Album / Little Record Company
Utgivning D. 2013.04.29
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Det finns anledning att bli uppspelt när Rilo Kiley släpper nytt efter flera år av tystnad. De har varit så bra. Men det var ett tag sedan nu. Och det börjar glädjande bra. Men de bränner av de bästa spåren redan i inledningen. Efter det lunkar skivan bara på som i ett ointressant töcken och när det är lång dags färd mot slut på den här skivan börjar misstron gro.

Det märks tydligt att det är en samling låtar som hamnat utanför vid tidigare gallringar. Somligt är habilt, Well You Left är fin och It Will Get You There har något men kanske mest en klistrig melodi och tricket med upprepning av fras. Då har vi bara nått till spår sju av sexton och klichén får ursäktas men "kill your darlings" var är du när du behövs som mest? Det som en gång kändes sommar, sprittande pop och glädje får nu förpassas till något som skulle kunna vara på i bakgrunden utan att egentligen störa eller behaga någon.

Jenny Lewis röst är själva välsignelsen med den här skapelsen. När hon tar i från tårna känns det i magen likaså när hon med sprucken stämma sjunger om förlorad kärlek. Om det här ändå vore ett nytt album. Om de fem-sex inledande spåren låter det som att det åtminstone fanns en början till ett. Där har bandet något som de borde gödslat med tid, kärlek och uppmärksamhet. Något som inte borde kastats bort bland en samling mediokra B-sidor och bortglömda låtar gjorda på en höft.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA