x
Melvins: Everybody Loves Sausage

Melvins
Everybody Loves Sausage

Melvins: Everybody Loves Sausage

GAFFA

Album / Ipecac
Utgivning D. 2013.05.10
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Ett av problemen när man gör ett album med bara covers är att det oftast blir väldigt ojämnt, ett annat är att man är så pass trogen till originalet att coverversionen oftast känns meningslös. Men nu är ju inte Melvins som andra band, vad de än gör, och hur tokiga deras experiment än är så lyckas de alltid på något sätt att få allting att flyta, att låta just Melvins och gruppens kanske största styrka är att det alltid är jämnt.

På pappret känns nya skivan helt schizofren med låtar från Venom, Queen, David Bowie, Divine och Throbbing Gristle, bland annat. Inte nog med det, de flesta låtar har även en gästartist och ändå låter allt som just Melvins.

Scott Kelly (Neurosis) får Venom att låta tajt, tungt och riktigt bra. Med Caleb Benjamin (Tweak Bird) gör de en otroligt plastig, poppig och Casiotung You're My Best Friend en av Queens poppigaste låtar. Mark Arm (Mudhoney) skriker sig igenom The Scientists Set It On Fire och är det inte årets bästa låt så är det bara J.G Thirlwells (Foetus) imitation av David Bowie i en tio minuter lång Station To Station som står som kandidat. I Divines Female Trouble lyckas Buzz låta som Tom Waits medan bandet med ståbas och skrammel får till helt otvunget sväng. För att inte tala om Jello Biafras (Dead Kennedys) otäcka och extremt teatraliska version av Roxy Musics perversaste låt någonsin In Every Dream Home A Heartache, ruskigt bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA