x
The Moth Gatherer: A Bright Celestial Light

The Moth Gatherer
A Bright Celestial Light

The Moth Gatherer: A Bright Celestial Light

GAFFA

Album / Agonia Records
Utgivning D. 2013.04.16
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

På 45 minuter målar stockholmska The Moth Gatherer med breda mörka penslar på en minimal ljus kanvas. Inte sedan Bursts uttåg ur scenen för fem år sedan med svanesången Lazarus Bird har hardcore och experimentell lusta lyckats låta så komplex, progressiv och terapeutiskt. Faktum är att detta är bara en av många influenser som ryms på gruppens fullängdsdebut. 

Gemensamt för debuten är kontrasten mellan de fem spåren och kampen mellan det absoluta beckmörkret, Eyehategods nihilism (The Water That We All Come To Need), den amerikanska söderns sludge och de drömska och post-metalliska ljudlandskapen som påminner om Isis anno Panopticon-tiden. Mer därtill, A Bright Celestial Light flörtar även med Rammsteins industriella tyngd som i A Road Of Gravel And Skulls.

The Moth Gatherer väver in sin musik och stävjar alla försök till att vara spretiga i sitt egna respektabla paket. Bäst blir bandet när de lyckas öppna upp sig helt och hållet och låta känslorna forsa ur sig som i emotionella The Womb, The Woe, The Woman.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA