x
Streetlight Manifesto: The Hands That Thieve

Streetlight Manifesto
The Hands That Thieve

Streetlight Manifesto: The Hands That Thieve

GAFFA

Album / Thrill Jockey
Utgivning D. 2013.04.22
Recenserad av
Mathias Jensen

Ska-punk är inte det första jag tänker på när jag tänker på musik från andra sidan East River. Men så är jag också en av de där som står med uppsträckta armar i luften − på gatan, på Ullevi, varje gång jag varit I New Jersey − så fort Jungleland spelas, så fort Bruce Springsteens första fem skivor ens kommer på tal. Jag gillar annars punk med glödgat hjärta, men jag gillar inte när punk låter som en pubkväll på Söder. Eller för att beskriva det utan omsvep: jag gillar inte när punk låter som punk.

Jag gillar när punk låter som vad The Clash gjorde genren till: en slags sofistikerad rockreggae med ren och sker desperation i rösten. Jag älskar när det låter som på Combat Rock och Sandinista!. Och tyvärr får jag ingenting av det när Streetlight Manifesto gör musik. Det här är precis den där ölhävarrocken jag trivs så vansinnigt illa med, och det hjälper inte ens när det blir blåskraft av allt, när rocken låter sprungen ur ett BBQ-stänkt marschtåg från New Orleans istället för en 12-ölskväll på kvarterskrogen.

Inte ens titelspårets glädje och Här Kommer Alla Känslorna-intro lyckas förvalta något som trots allt finns där: känslan av en enda lång, glad sommar. Inte när Mike Kalnoky gång på gång förmedlar känslan av ett rövargäng på strövtåg snarare än något annat. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA