x
The Fall: Re-Mit

The Fall
Re-Mit

The Fall: Re-Mit

GAFFA

Album / Red Cherry
Utgivning D. 2013.05.13
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Inte nog med att detta är The Falls 30:e studioplatta, enligt vissa källor är det också första gången någonsin som The Fall släppt fyra plattor i rad med samma medlemmar. Skivan har också föregåtts av intervjuer där Mark E Smith förklarat att han aldrig gillade förra skivan (Erzats GB) och att den här skivan är precis så som han vill att bandet ska låta.

Tyvärr är det här dock en mellanplatta, låtarna känns inte alls lika starka och produktionen är alldeles för platt och polerad. Vilket är synd då bandet är fantastiskt och verkar kunna hålla sams med den minst sagt excentriska sångaren. Musiken är fokuserad, tajt och alla verkar avslappnade, vilket gör att MES kan släppa loss totalt och vara mer sluddrig, kaotisk och mystisk än någonsin. Fall-fans kommer att ha ett rejält jobb framför sig med att tyda och sen förstå texterna den här gången.

Skivan börjar som polerad surfrock, går sen över till new wave, någon form av blues, noise, jam, rock och allt annat medan MES gurglar, spottar, fräser och sluddrar fram sina texter. Förhoppningsvis är det en skiva som växer, men just nu är det dock en mindre besvikelse.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA