x
Niels Nielsen: ATVID

Niels Nielsen
ATVID

Niels Nielsen: ATVID

GAFFA

Album / Gaphals
Utgivning D. 2013.05.29
Recenserad av
Emelie Fredriksson

Hej du som blev ledsen när The Tough Alliance försvann från stjärnhimlen, Niels Nilesen kan mycket väl komma att bli det band som stillar din längtan. Exprimentell ledsendisco när den är som bäst.

Bandet med ursprung från Åtvidaberg hör hemma i samma stall som Den Svenska Björnstammen och Slagsmålsklubben men är den synthiga engelska släktingen. Bandmedlemmarna Niels Nielsen, Henric Bellinger och Anders Ristenstrand presenterar en tonsäker debut med bredd från lättsam 8-bitarstongång som i introlåten Look Me Into My Eyes till mer eftertänksamma I'm Not Here.

Frontmannen med samma namn som bandet har innan både figurerat som soloartist och som producent på Hufudstaden där ovannämnda artister spelat in sin musik och den erfarenheten återspeglas i bandets ljudvärld. Trion presenterar en kort men naggande god debut, den är 36 minuter av vad de själva beskriver som atmosfärisk rymdpop blandat med mörk dekadens. Det är en behaglig resa men det skulle inte skada om man vågade ta ut svängarna lite mer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA