x
Black Milk: Synth Or Soul

Black Milk
Synth Or Soul

Black Milk: Synth Or Soul

GAFFA

Album / Computer Ugly
Utgivning D. 2013.04.20
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Att bära oket och tyngden av en hel stads framtidshopp och framtida drömmar, även om det "bara" handlar om en framtid sett ur musikaliskt perspektiv, är ingen uppgift för svagsinta och lättskrämda. När J Dilla, hiphop-världens kanske mest genialiska producent, till slut inte orkade kämpa emot sin blodsjukdom längre i 2006 lämnade han efter sig ett gapande hål av sinnesförvirrat briljanta och intrikata produktioner som högst skulle räcka tio år, och ingen stod i Detroit redo att axla den tunga manteln.

Black Milk började, inspirerad av J Dilla, att producera och rappa året innan idolens död, och har därefter gjort allt i sin makt för att hjälpa staden bygga på sin hiphop-status igen och gradvis blivit bättre och bättre. Hans Album Of The Year från 2010 gav ekon runtom hiphop-världen, och hans nya instrumentala experiment lär göra detsamma.

Synth Or Soul är exakt vad det verkar vara, till hälften maskiner och till hälften traditionella instrument, men till hundra procent intressant och framåtsträvande hiphop.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA