x
Koreless: Yugen

Koreless
Yugen

Koreless: Yugen

GAFFA

Album / Young Turks
Utgivning D. 2013.05.20
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Det går knappast att påstå att han är känd på något större sätt överhuvudtaget, men det säger ändå en hel del att Koreless redan hunnit spela på Way Out West för två år sedan, på Debaser Slussen när tematiskt påpassliga Kärleksdöden höll hov i Stockholm både i februari förra året i augusti året innan, innan han knappt hunnit växa sig ur tonåren.

Glasgow-sonen har hunnit spela på Red Bull Music Academy i New York tillsammans med Four Tet och hyllats av densamma, bland många andra inom den brittiska alternativa dansmusiken från radiopersonligheter till Thom Yorke, och det är ingen större överraskning sett till hans skivbolagshem eller materialet han fått ihop på den fem spår långa debuten.

I den nya vågen från de brittiska öarna räknas Koreless med bland SBTRKT och Burial, Hudson Mohawke och även The XX. Och det är, liksom sina likasinnade kollegor, med ett smått fascinerande enkelt koncept för ljudbilden och ännu enklare vackert elektroniskt ljudverk som han har tjänat ihop till sitt rykte. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA