x
MS MR: Secondhand Rapture

MS MR
Secondhand Rapture

MS MR: Secondhand Rapture

GAFFA

Album / Columbia
Utgivning D. 2013.05.15
Recenserad av
Tina Berglund

MS MR är en indiepopduo som består av producenten Max Hershenow och Lizzy Plapinger, vars trollbindande röst bland annat har liknats med Lana Del Reys. Tillsammans har de skapat ett album vars ljudbild bär på samma ödesmättade känsla som Florence and The Machines verk, dock något mer kontrollerad och tillbakadragen men fortfarande lika fängslande.

Secondhand Rapture är en bombastisk debut som gestaltar ett svärtat inre förklätt i muskulösa toner. Texterna förmedlas i korta fragmentliknande fraser och ter sig likt rusande tankar.
Duons debutsingel Hurricane är albumets första spår och är ett stabilt riktmärke för de resterande elva låtarna. De fem första spåren är sen tidigare kända verk vilket tråkigt nog känns en aning förutsägbart. Dock finns det två spår som utmärker sig från mängden, de något stillsammare Twenty Seven och BTSK.

MS MR har valt att behandla den sköra balansgång som känslor och förnuft spelar på när verklighet krockar med drömmar, strävan om perfektion tillsammans med ett ständigt hungrande bekräftelsebehov, snedvridna självbilder, åtrå och kärlek. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA