x
Alonzo & Fas 3: Alonzo Fas 3

Alonzo & Fas 3
Alonzo Fas 3

Alonzo & Fas 3: Alonzo Fas 3

GAFFA

Album / Blue Fin
Utgivning D. 2013.05.15
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det finns egentligen bara två röster som för alltid kommer att personifiera svensk punk, den första är såklart Rågsvedsonen Joakim Thåström, den andra tillhör Hägerstens Michael Alonzo, sångare först i KSMB och sen Stockholms Negrer.

Sedan Stockholms Negrer la ner 1994 har han skrivit böcker, jobbat med EU och juridik (KSMBs katastrofala comeback-platta glömmer vi fort, va?) men är nu nästan 20 år senare tillbaka med ett nytt band och en ny skiva. Alonzo har väl egentligen aldrig kunnat sjunga men har istället haft mer passion och känsla än de flesta andra sångare tillsammans, och även med Fas 3 är det hans absoluta styrka.

Musiken är småpunkig, mer Stockholms Negrer än KSMB, småstökig med popkänsla och sväng. Det känns befriande fräscht och riktigt kul. Inledande Det Bästa Som Hänt är härligt speedad punk, Touch The Screen har en fruktansvärt smittande melodi som fastnar direkt medan Inte Ett Ord Till bara är så förbannat jävla bra. Och det känns riktigt skönt med en comeback som är så pass bra och relevant.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA