x
Bass Drum Of Death: Bass Drum Of Death

Bass Drum Of Death
Bass Drum Of Death

Bass Drum Of Death: Bass Drum Of Death

GAFFA

Album / Innovative Leisure
Utgivning D. 2013.05.27
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Det finns rock 'n' roll, och sen finns det rock and roll och sen har vi ROCK 'N' ROLL. Bass Drum Of Death spelar det sistnämnda, och är John Barrett ensam på alla instrument inspelat hemma i Oxford Mississippi på GarageBand i en dator.

Det är en skiva full av svetsloppor, svett, blod, taggiga gitarrer, punktrummor, spott, fräs, kaffe och en stor dos 60-talspop. Allt kört genom södra USAs största eko och in i en distpedal. Det känns så fruktansvärt befriande med så pass primitiv och vass rock som bara är inspelad snabbt och enkelt utan för mycket vax och polerande, bara skitigt, argt och bra. Det är spacerock med melodier som svänger mer än Janne Josefssons politiska övertygelser och känns viktigare än det mesta som släpps just nu.

Dock kör skivan fast lite halvvägs och trampar lite vatten, men det är saker man får ta när man har att göra med ärlig musik direkt från själen. För även om vissa delar låter lite för lika så är det ändå en så pass ärlig musik att ingenting annat spelar någon roll.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA