x
St Andreas: Stormen

St Andreas
Stormen

St Andreas: Stormen

GAFFA

Album /
Utgivning D. 2013.06.05
Recenserad av
Mathias Jensen

St Andreas består av Andreas Nordström och Natalie Del Carmen Nordström, och deras debutalbum är fyllt av popmusik som hämtar inspiration från artister som aldrig har räds konkreta melodier. Bowie och Fleetwood Mac är de som utgjort det starkaste fundamentet, men gräver man djupare går det att hitta synthljud från Depeche Mode. Och det är så sympatiskt från början till slut.

Här finns inga genvägar och ingen tillrättalagd attityd. Bara chosefri, smärtsam pop som berättar sanningen om styrkan i vänskap och relationer. Som lever och går isär någonstans på vägen. St Andreas har gjort ett album som talar från det där centrat i kroppen som behandlar känslostormar som aldrig rids ut.

Det handlar − som på spåret Honky Tonk Hund − om vänskap och kärlek som är vacker fastän det gör ont, och jag kan inte riktigt släppa raderna från spåret Försvinner, som fungerar som ett soundtrack till de gånger då vänskap försvunnit ut i någon luddig horisont för att aldrig återvända. Det är starkt och hela den här skivan får mig att tycka att det enklaste är det bästa, att ingenting någonsin kan bli starkare än när när man hör raden "Du är min vän och aldrig lämnar jag dig". Viss musik har den effekten, och lyckas den silas genom ett brusigt sommarfilter så här bra är det bara att kapitulera inför svensk popmusiks undergroundscen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA