x
Club 8: Above The City

Club 8
Above The City

Club 8: Above The City

GAFFA

Album / Labrador
Utgivning D. 2013.05.22
Recenserad av
Mathias Jensen

Ungefär samtidigt som den sista handen läggs vid den här texten, är det en pizzakvart kvar till det att banden klipps till årets final av Eurovision Song Contest. Och som vanligt är med ett virrvarr av motsatta åsikter i huvudet. Framför allt hopar sig frågorna. Kring vad som är artisteri, vad som är originalitet när originalitet byter definitionsmönster från dag till dag, och framför allt handlar det om en kontrastverkan.

I hörlurarna ebbar sista låten på Club 8:s åttonde skiva ut och samtidigt som jag tar del av Johan och Karolinas egna ord om sin skiva − hur de har tackat nej till att låta sin musik medverka i reklamfilmer och sin syn på djurrättsaktivism − är det som att den ljudlösa TV:n med schlagern som fond bara förstärker kontrastverkan.

Jag lyssnar igen och igen och igen på Karolinas röst när hon förklarar, mot en We Will Rock You-bakgrund, hur man kan leva sitt liv på avslutande Straight As An Arrow. Jag lyssnar på henne när hon semestrar med en drink i handen på den djupt somriga A Small Piece Of Heaven. Till och med de instrumentala spåren med Björn Olsson-viskningarna lyckas låta som något som behöver sägas. Och det sammanfattar skivan ganska bra: ingenting känns vare sig överflödigt eller gjort i stunden, varje spår lyckas existensberättiga sig själv − oavsett om det låter som en flört med sommaren som kommer eller som en suggestiv, mörk elektronisk massa som reser sig som betongfundament ur marken. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA