x
Ekologiskt Mörker: Svälj

Ekologiskt Mörker
Svälj

Ekologiskt Mörker: Svälj

GAFFA

LP / Rigg Records
Utgivning D. 2013.05.01
Recenserad av
Jack Hildén

Någon blyghet eller försiktighet går inte att ana hos debuterande Ekologiskt Mörker. Tvärtom, LP:n rivstartar och saktar egentligen aldrig ner. Efter en genomlyssning är jag nästan svettig. Genomlyssningen går förresten ganska snabbt, bara avslutande Fortsättning Följer överstiger tre minuter.

Ekologiskt Mörker består av en Stockholmstrio som tagit sig an uppgiften att göra experimentell punk med stort fokus på låttexterna. Det är modigt, intressant och både musikaliskt och textuellt tangerar de Pascal i och med det desperata och kroppsliga.

Med det sagt uppstår vissa problem med konceptet. Att Svälj rymmer massor av dråpliga och poetiska rader är något som lyssnaren ibland bara förnimmer, eftersom det krockar med viljan att samtidigt slamra med instrumenten. Åtminstone en enda paus i hundrametersloppet vore önskvärt.

När de kastar in en låt på engelska kommer det som en lättnad, vilket inte tillhör vanligheterna med textmedvetna svenska band. På Thanks For Nothing finns inte riktigt utrymme att trixa med orden. Istället löser man det genom att vråla "I don't know what to say" upprepade gånger.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA