x
Brainchild: The Marmalade

Brainchild
The Marmalade

Brainchild: The Marmalade

GAFFA

Album / Cosmic Penguin
Utgivning D. 2013.05.27
Recenserad av
Erik Hellström

Ett första ögonkast på skivan och man vet ungefär vad man har att vänta sig. Det är som första gången man provar marmelad, först analyserar man konsistensen vilket inte direkt drar upp suget. Men efter att första skeden nuddar tungan är man fast. Precis så är det med Brainchild.

Till en början vet man inte riktigt vad man ska tro. Att placera en marmelad-burk på omslaget är inte direkt upphetsande, men efter de första tonerna är man bortom denna värld och lever i fullständig harmoni. Man smaskar i sig allt, varenda bit och ser lite halvstörd ut, precis som bilden från baksidan visar. 

Det är en fantastisk blandning som sträcker sig från A till Ö, vilket hela tiden håller intresset vid liv. Ständigt vill man höra vad som händer härnäst och ständigt blir man överraskad och långt ifrån besviken. De funkiga partierna och bas-gångarna lyfter en från stolen upp på golvet i fullständig extas. I slutändan lämnas man utmattad av den musikaliska trippen men precis som med mycket som är beroendeframkallande väntar man direkt på nästa kick. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA