x
Joshua Radin: Wax Wings

Joshua Radin
Wax Wings

Joshua Radin: Wax Wings

GAFFA

Album / Glass Bead Music
Utgivning D. 2013.05.07
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Det är befriande, att den svenska musikjournalistiken ter sig något mer tillåtande numera. Både Justin Bieber och One Direction har den senaste månaden svept förbi Stockholm och givits förvånansvärt bra betyg. Än viktigare − inte avfärdats som någonting totalt urholkat och substanslöst, för att målgruppen främst är individer av kvinnligt kön under 15 år, och inte medelålders män i Can-t-shirts.

Och trots att Joshua Radin egentligen inte alls går att placeras i samma kategori, så har mannen åtminstone en sak gemensamt med ovannämnda kollegor – han är oerhört enkel att avfärda. Med sina närmast pekorala texter som ständigt tar avstamp i kärleken − en förenklad och föga verklighetsförankrad version.

Med sin spröda röst invävd i lika spröda arrangemang, som resulterar i en ljudbild lika friktionsfri och lättuggad som mjölkdränkta, kvarglömda honungspuffar.

Visst, Radin låter på Wax Wings nästan exakt som vanligt. Dagarna är lika vackra, kyssarna lika okomplicerade. Han står fortfarande och kramas i samma singer-songwriterfåra, på den mjuka, ömma, filtomvirade delen av spektrat. Vår tids easy-listening.  

Oundvikligen dras produktionen åt det något One Three Hill-sliskiga. Men Joshua Radin har också en viss känsla för melodier som manifesterar sig på ett ovanligt tydligt vis här. Stundtals framstår Wax Wings som ganska trivsam. Vissa människor lär verkligen uppskatta det här. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA