x
Postiljonen: Skyer

Postiljonen
Skyer

Postiljonen: Skyer

GAFFA

Album / Hybris
Utgivning D. 2013.05.29
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

En direkt konsekvens av dagdrömmar som har fått liv. Så väljer den svensknorska trion Postiljonen att själva beskriva sin musik.

Och det ligger förmodligen något i det. De där naiva önskningar du bär inom dig. De små, glödande förälskelserna, de overkliga scenarion där allt slutligen faller på plats − dessa tycks destillerade ner i denna debut.

Men först och främst är Skyer en vacker, svävande hyllning till 80-talet. De neonskimrande ljudlandskapen för tankarna både till samma tids glättiga, sprittande synthpop och Elisabeth Frasiers Cocteau Twins. Även nutida, sakral electro som CEO, och pumpade hedonism a la M83 går med enkelhet att identifiera.

Och den största styrkan ligger tveklöst i melodierna. De är omedelbara som den första kicken ecstacy, på ett rökdoftande dansgolv i en stad där en utekväll innebär att glida ut på fredagen, och rangla hem måndag morgon.

Något nästan lika iögonfallande med Skyer är dess konsekvens. 

De från första låten Help konstituerade mallarna följs väldigt strikt, inte forcerat, men strikt. Detta resulterar i att du lätt förväxlar vissa spår med varandra, att saker och ting ibland kan framstå som något likriktade. Men det resulterar också i en imponerande jämnhet verket igenom. 

Något att dansa till på klippor, ölklibbiga golv, och gryningsskimrande gator. Det är ju trots allt sommar nu.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA