x
Nuclear Salvation: Ruins Of Reality

Nuclear Salvation
Ruins Of Reality

Nuclear Salvation: Ruins Of Reality

GAFFA

Album / Skinforge
Utgivning D. 2013.06.01
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Det material som Jönköpingskvintetten presenterar på Ruins Of Reality går in genom det ena örat och ut genom det andra. Trots otaliga sessioner där skivan spelats från början till slut skapas nästan inga bestående intryck. Nog för att gruppen levererar ett mustigt mangel men det är allt för likformigt.

Det här släppet följer debuten The Beginning Of The End, också den utgiven på det egna skivmärket Skinforge. Medlemmarna har själva spelat in materialet och endast nyttjat extern hjälp för mixning och sista finputs. Kanske skulle en utomstående producent kunnat göra gruppen mer självkritisk?

Thrash metal som är konsekvent är absolut att föredra. Men det måste finnas nyanser i tillredningen som gör att materialet sticker ut. Här är det nästintill omöjligt att veta om det är spår åtta eller spår nio som spelas. Innehållet flyter helt enkelt ihop. Ett stilbildande alster i genren som en gång Beneath The Remains (Sepulturas klassiker från 1989) eller Slaughter Of The Soul (At The Gates avskedsplatta från 1995) är det alltså inte tal om.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA