x
Rebecca & Fiona: Dans Dakar, Stockholm

Rebecca & Fiona, Dans Dakar, Stockholm

Rebecca & Fiona: Dans Dakar, Stockholm

Recenserad av Daniel Hånberg Alonso | GAFFA

Hitmakare, bloggare, TV-kändisar, remixare och hajpade discjockeys – lyran som duon Rebecca & Fiona spelar på har många strängar, tyvärr märks denna talang inte alls av när de äntrar stora scenen på Dans Dakar. Spelbordet är dekorerat med blommor och backdropen är två gigantiska huvuden som blickar ut över publiken. Rebecca börjar spela en pulserande houselåt medan Fiona slänger ur sig "Så jävla kul att vara här i Stockholm!"-repliker.

I blått hår står Rebecca vid mixern, men vad hon egentligen gör där är svårt att begripa. Låtarna kör de i princip hela, några snygga övergångar är det inte att tala om och förutom att det är just Rebecca & Fiona som står på scen så skulle en studentskive-DJ göra bättre ifrån sig. Bättre blir det inte när det upp på scen kommer ett par tjejer som inte kan vara något annat än kompisar till duon, för att dansa kan de nämligen inte utan beter sig mest som pinsamma högstadieelever.

För publiken gör det inte så stor skillnad, när egna låtar som Bullets och Luminary Ones kommer på så fistpumpas det vilt i luften och en riktig klubbstämning infinner sig, trots det gråtrista vädret. Rebecca & Fiona må ha börjat som DJ:s, men deras framträdanden har blivit mer performance än något annat och denna kväll inte ens det. De som förväntat sig mer än en slentrianmässig Stureplansklubbspelning går därför besvikna därifrån.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA