x
Brutus: Behind The Mountains

Brutus
Behind The Mountains

Brutus: Behind The Mountains

GAFFA

Album / Svart
Utgivning D. 2013.06.14
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Språkfascisten i mig dör inombords över avsaknaden av genetivformen i The Witches Remains (ja, jag är fortfarande kul på fester). Det är bara musik, ingen ny digerdöd, säger du? Denna grammatiska okunskap visar å sin sida på vad som är fel med svensk-norska Brutus; den totala avsaknaden av egen identitet.

Alla delar av den musikaliska formeln finns här: det psykedeliska omslaget (skäms på er för att ni lyckades lura mig att plocka upp skivan med ett vackert yttre), den analoga ljudbilden (ännu mer analog och klockorna hade stannat), skägget och det långa håret (är det svarta Acne-stuprörsjeans jag ser?), det rökiga svänget samt den obligatoriska ockulta tematiken.

Det är kompetent utfört, jodå. Men någonstans säger jag stopp i denna tid av musikalisk återvinning. Retrorockvågen urholkas idag av band som hoppar på en trend lika mycket som alla mediokra amerikanska metalcore-band började mjölka Göteborgssoundet i början av 2000-talet eller när NWOBHM och 80-talets thrash plötsligt blev inne igen. 

Som allt annat går så även musik i cykler. Den största skillnaden är att Brutus inte kommer vara kvar under nästa vända.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA