x
Five Finger Death Punch: Sweden Rock

Five Finger Death Punch, Sweden Rock

Five Finger Death Punch: Sweden Rock

Recenserad av Erik Hellström | GAFFA

Att ställa sig på samma scen som legendariska Kiss, precis innan de ska kliva upp på scenen och förtrolla en utsåld festival, är nog enligt de flesta banden inte den största drömmen. Mycket för att pressen att leverera och ge den publiken vad den vill ha kan för många vara för stor. Men Five Finger Death Punch ser till att förtrolla publiken själva och lyckas hålla dem i en enorm järnklo dryga en och en halv timme. 

Redan från starten visar bandet upp vad publiken kan vänta sig och redan från starten gör de klart att de är dem som bestämmer och har kontrollen över vad som ska hända. Minsta lilla rörelse och uppmaning, eller "bestämmelse" som de själva skulle uttryckt det är publiken med på.

Det är Five Finger Death Punch som styr och de gör det med en elegant show fylld av komik. De bjuder upp barnfamiljer på scenen för att kunna starta moshpits, de lurar publiken med covers vilket utbringar jubel efter jubel. Och menar (trots reglerna satta av festivalen) att crowdsurfing är ett måste. Five Finger Death Punchs konsert är en fröjd för både öga och öron, en nästintill perfekt konsert med grovmald nu-metal. Det här är ett band för framtiden och de är här för att stanna. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA