x
Asia: Sweden Rock

Asia, Sweden Rock

Asia: Sweden Rock

Recenserad av Erik Hellström | GAFFA

Att få chansen att höra ett gammalt prog-band från förr är sällan skådat. Och att få höra ett som faktiskt fortfarande kan leverera och locka publiken till applåder är ännu svårare att finna eftersom de flesta lever vidare på endast fåtalet låtar. Precis så är läget med Asia som knappt ser ut att försöka under den 75 minuter långa konserten, utan lägger krutet på den låt som de flesta känner till. 

Det är fyra stelbenta karlar som står och pumpar låt efter låt med endast ett "tack" som prat däremellan. Att benämna dem som underhållare vore en skam, för de är exakta motsatsen. De lockar till en varm säng där man kan blunda för en stund och ta sig en tupplur. De är ungefär som fyra betongplattor som bär upp ett bord, där platt väger upp platt. 

Det gamla prog-bandet lyckas trots sin stelhet att slänga iväg ett fåtal allsånger, men de är lika få som antalet musikprogram på MTVs programutbud. Lika kvickt som en kall öl går ner för festivalbesökarna är de underhållande partierna över. Asia lever idag endast på hitlåten Heat Of The Moment och är en produkt som bör stanna i det förflutna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA