x
Samuraj Cities: Metallic

Samuraj Cities
Metallic

Samuraj Cities: Metallic

GAFFA

Album / Cheap Deluxe Ent.
Utgivning D. 2013.06.19
Recenserad av
Josefine Hildingsson

Det är något i drivet på öppningsspåret Wild At Heart som för tankarna till Silverbullit. Den här vill man slänga in i bilstereon och åka långt och fort någonstans är nästa tanke.

Sedan debuten med Cheap Deluxe har bandet rört sig mot en mer organisk ljudbild. De vill att Metallic ska tas emot som ett album att lyssna på från början till slut. Och det finns helt klart en framåtrörelse som gör att spåren flyter på och in i varandra. Kanske har de lyckats med konststycket att göra ett riktigt album i en tidsålder där singeltänkandet regerar. Det är därmed också svårt att höra något som sticker ut ur mängden. Men det är inte säkert att det är någon nackdel. De spår som sticker ut är ofta de man tröttnar på först som lyssnare.

Det låter lite skevt och ganska så ångestladdat och mestadels i den bästa bemärkelsen. Känslan är enhetlig. Som om det funnits ett tema att utgå ifrån och spinna kring. För att det skulle ha lyft ytterligare hade det behövts ett stänk av något vassare. Risken med helhetstänkandet i det här fallet är att det tippar över mot det jämntjocka. Men "good enough" är det utan tvekan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA