x
Frankie & The Heartstrings: The Days Run Away

Frankie & The Heartstrings
The Days Run Away

Frankie & The Heartstrings: The Days Run Away

GAFFA

Album / Wichita/PIAS Nordic
Utgivning D. 2013.06.03
Recenserad av
Josefin Bagge

Sunderlandbandet Frankie & The Heartstrings vill gärna vara stereotypen av ett nordengelskt indiepopfenomen. Lite kantstött och ruffligt men med hjärta av guld. Debutplattan Hunger är en kavalkad av ansträngt burkigt ljud över banala texter, men för all del ett värdigt försök att återuppliva det opretentiösa i en avskalad produktion.

Det går bättre med skiva två. Här finns andrum och självinsikt och nytt kött på benen. Kanske försöker de inte så jävla hårt längre. Det låter mindre som ett svartvitt instagramfilter och mer som ett band på god väg att finna nya jaktmarker. Guldkornet Everybody Looks Better (In The Right Light) skvallrar om att det kanske kan bli något av det här, trots allt.

Men det gäller förstås att man har överseende eller kanske till och med en viss förkärlek till Frankie Francis smörsångsgnäll. De första 37 sekunderna av She Will Say Goodbye är en ren dröm, men så kommer det där gnället. Det är lätt att tvålfagert blir blaskigt när vi snackar engelsk pop. Frankie & co väljer ofta att gå genvägen, och jösses vad tråkigt det blir av ett annars så trevligt koncept.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA